QONDOR BLOG

4 grunner til å velge digitale tilbud

September 2021

Er du en salgsleder jobber med møter og konferanser og fortsatt leverer tilbud i PDF, Word eller PowerPoint? Synes du arbeidet med å lage kontrakter gjør at du taper tid og kunden får ekstra tid til å tenke seg om en gang til? Fører en treg salgsprosess til at du taper salg? Selv om du har et fantastisk produkt eller tjeneste, hjelper det ikke om du ikke får det foran øynene til potensielle kunder raskt nok. Tradisjonelle tilbudsmetoder kan faktisk sende kundene dine i motsatt retning fra deg. Med et digitalt tilbudsverktøy kan du gi en bedre kjøpsopplevelse, og i denne bloggen forteller vi hvorfor:

Kundene vil helst ha en sømløst kjøpsopplevelse

En kundes fremdrift gjennom en kjøpsprosess kalles for en kundereise. Kunden går gjennom denne prosessen før man beslutter seg for å kjøpe produktet eller tjenesten. Når man sender tilbudet, er kunden som oftest på det siste steget - beslutning. Derfor er det avgjørende å presentere produktene og tjenestene dine i sin beste drakt og gjøre det enkelt for kunden å kjøpe. En sømløs og enkel kundereise gir en god kjøpsopplevelse og det alene kan sikre salget.

Mange salgsteam innser ikke at det å bruke tradisjonelle tilbud i Word og PDF ikke bare forsinker teamets salgsaktiviteter, men man risikerer også å skremme kundene bort. En PDF i en mail virker utdatert og statisk, og dermed også mindre proffe enn de som sender interaktive tilbud. Samtidig må man oppdatere dokumentet hver gang det blir en endring og sende det på nytt, og hele prosessen tar lengre tid.

En digital tilbudsløsning gir kunden tilgang til et interaktivt tilbud tilgjengelig på nett, tilpasset både pc og mobil, og som enkelt kan deles med andre som skal være med å beslutte. Oppdateringer i tilbudet vises umiddelbart.

Og det er på tide å slutte å printe tilbud og kontrakter for å signere og scanne dem inn igjen å sende tilbake. Det er tidkrevende, gir ingen ekstra sikkerhet og er lite klimavennlig. Qondor har innebygget digital signering noe som gjør avtalene juridisk bindende, samtidig som kundereisen blir smidigere og salgene gjøres raskere.

Kunder ønsker å se tilbudet når og hvor det passer dem

Det var en gang vi alle trengte en datamaskin og en kontorpult for å gjøre forretninger, men nå til dags har de fleste en bærbar pc og en smarttelefon medtilgang til epost, regneark, kontrakter,  videomøter osv. Kundene blir mer og mer kompetente på teknologiske løsninger, så det er ingen overraskelse at man også ønsker å se tilbud tilpasset mobilen sin. Selv om man presenterer det samme innholdet i tilbud på PC og mobil, så bruker man enhetene annerledes og det er viktig at de digitale tilbudene er optimalisert for enheten til kunden.

Et dokument som f.eks. en PDF er ikke spesielt mobilvennlig, man må gjerne forstørre for å lese alt, og man kan fort miste oversikten. En digital løsning tar dette med i betraktningen og tilbudene dine vil alltid se bra ut uavhengig av teknologien de bruker for å lese dem.

I Qondor har vi gjort store investeringer for at alle tilbud skal se like tiltalende ut på alle enheter, samtidig som de er interaktive og moderne slik at kundene får den beste kjøpsopplevelsen.

Kundene vil ha personlige og interaktive tilbud

Alle liker følelsen av "wow!" når man skal kjøpe møter og events, og  tilbudene dine er faktisk en direkte refleksjon av kundeservicen og tjenestene du tilbyr. En PDF med forskjellige font-størrelser og tydelig klipp og lim er ikke veldig selgende. Dette kan du unngå ved å bruke en moderne plattform som gjør tilbudene dine bedre for deg, og dermed også gir kundene et bedre inntrykk av deg og produktet ditt. Og ved å bruke maler som du tilpasser litt til kundens behov og bransje, så gir du en personlig opplevelse samtidig. I Qondor kan du skrive en personlig melding til kunden først, og deretter vise frem selve tilbudet.

Navigeringen mellom tilbud og informasjon er ganske anderledes i et digitalt tilbud sammenlignet med et tilbudsdokument. Med Qondor kan man lage en oppsummert visning hvor kunden kan lese mer om man vil, og man kan presentere betingelser for de produktene man velger, slik at kunden slipper å scrolle gjennom side på side for å se hva som gjelder det kunden ønsker å velge. Tilbudet blir automatisk til en webside hvor kunden navigerer seg rundt selv.

Digitale tilbud tilbyr også funksjoner for tilbakemeldinger, slik at kunden er engasjert gjennom hele kundereisen ved å stille spørsmål eller komme med endringer samtidig som de leser tilbudet. Alle tilbakemeldinger og svar fra deg som selger lagres for begge parter dersom det skulle oppstå uenighet senere.

Kjøpere ønsker gjennomsiktighet

Hvis du bruker klassiske tilbudsdokumenter, vil du sannsynligvis ha separate filer for selve tilbudet, betingelsene og kontrakten, og kanskje et regneark for kalkylen. Når kunden aksepterer tilbudet må du dokumentere at de også godtok alle betingelser og sette alt sammen i en kontrakt. Denne må så sendes kunden for signering. Dette er svært tidkrevende, og det fører til at kunden må lese alt sammen på nytt før signering. I et digitalt tilbudsverktøy kan kunden besvare enten hele tilbudet eller deler av det samtidig som man leser det, slik at det sparer kunden for veldig mye tid.

Gjennom bruk av maler og standarder inkluderes generelle betingelser og vilkår automatisk i tilbudene, og du trenger kun å fokusere på datoer, priser, antall og de kundespesifikke aspektene med tilbudet. Etter besvarelse sendes en automatisk bekreftelse sendes kunden og danner en juridisk bindende kontrakt.

Oppsummering

Det digitale skiftet har vært i horisonten i mange år, og kundene forventer ikke, men krever digitale løsninger som er enkle og oversiktlige. Digitalerings av kundereisen er ikke lenger bare en idé, men helt nødvendig for å fortsette å hevde seg i et konkurransepreget marked.

Kundene bryr seg like mye om kjøpsopplevelsen som selve kjøpet, Covid-19 har tydelig vist behovet for dette med mye uenighet rundt betingelser og hva som ble solgt og ikke. Økt bruk av bilde, video og interaktive videoer for å vise frem produkter og tjenester har blitt mer og mer populært. Med Qondor sitt tilbudsverktøy har du både en flott måte å vise deg frem på, en sømløs kjøpsopplevelse for kunden samtidig som du har et automatisk kontraktsverktøy.

Klar for å gi det et forsøk?