QONDOR BLOG

6 grunner til hvorfor interaktive tilbud selger bedre enn statiske PDF tilbud


"Hadde vi fortsatt med statiske tilbud i Word og PDF ville det vært mye mer ineffektivt enn hva vi gjør nå med Qondor"

LINE OLSEN
KRAGERØ RESORT

November 2021 - Nitu Sabbharwal

Det er tydelig at den digitale kundereisen er viktigere enn noen gang under og etter COVID-19. Vi ser at mange organisasjoner som jobber med Meetings & Events fortsatt bruker Word til å lage tilbud, konverterer til statiske PDF-dokumenter og så sender dem ut til kunden fremfor å digitalisere denne prosessen. Vi har samlet sammen 6 grunner til hvorfor man bør bytte fra statiske PDF-tilbud til interaktive nettbaserte tilbud.

1. Interaktive tilbud vs statiske tilbud

PDF (Portable Document Format) er statiske dokumenter som er laget for at de ikke skal kunne endres og vises likt uavhengig av enhet og størrelse. Selv om det er teknisk mulig å lage en PDF interaktiv, er det ikke like enkelt som å bruke et interaktivt netttilbud som er skreddersydd for at kunden skal få en god kjøpsreise.

I en pdf så er det også begrensninger i hva slags type innhold man kan vise, ta for eksempel en video hvor leseren må klikke seg inn på en nettside for å se den. PDF-visningsprogrammet kommer som regel med en advarsel om at det er en ekstern lenke og allerede her faller flere av.

I et interaktivt tilbud vil man kunne vise frem totalsummen etterhvert som man velger produkter og tjenester, samtidig som man viser frem innholdet i en lekker innpakning. Når man har gjort sine valg, kan man sende bekreftelsen med et tastetrykk, man slipper å sende dokumentet tilbake via e-post.

2. Nydelige tilbud vs "helt greie" tilbud

Bruker du og dine kolleger felles maler for å sende ut salgsdokumenter, eller ser tilbudene dine anderledes ut hver gang de sendes til en kunde? Et konsistent uttrykk er vanskelig å garantere når man bruker Word og PDF, spesielt fordi det er tidkrevende å formatere bilder, tekst og beskrivelser som skal vises på en god måte på alle flater.

I Qondor har du som kunde et eget design på tilbudene som styrker din merkevare på tvers av alle i salgsteamet og på tvers av lokasjon og språk. Når man så legger til de ulike produktene og tjenestene man tilbyr, pakkes det hele automatisk inn i en nydelig ramme. Qondor formatterer bilder automatisk og justerer dem etter størrelsen på skjermen til mottakeren.

Kunden får en konsistent kjøpsopplevelse på tvers av selger, avdeling og geografisk plassering, og det er lettere for kunden å akseptere uten støy.

3. Fantastisk vs begrenset opplevelse

"Kunder belønner rike virtuelle kjøpsopplevelser. Når forretningskunder lærer mer og kjøper mer over nettet, blir det uunngåelig å sammenligne kjøpsopplevelsene i næringslivet mot kjøpsopplevelsene i populære nettbutikker."
(Future of Sales, 2020, Gartner)

Har du noen gang åpnet et PDF-dokument på mobilen og lest gjennom? Det er ikke lett å finne informasjonen du er på jakt etter uten å zoome inn og ut og sveipe til høyre og venstre og bla frem og tilbake. Det er lett å miste oversikten og du må sannsynligvis vente til du kommer på pcen for å vurdere det ordentlig, eller kanskje til og med skrive ut tilbudet på papir.

Med Qondor oppleves tilbudet som en nettbutikk skreddersydd for hvert arrangement, kjøpsopplevelsen er sammenlignbar med hvordan du kjøper produkter og tjenester privat, og det er lett å navigere seg gjennom. Bare se her:

"Vi sluttet å sende PDF tilbud og navnelister i Excel til fordel for Qondor sine interaktive tilbud og navnerapportering. Nå har vi en digital kundereise som starter med forespørselen, går gjennom tilbudsfasen, fortsetter med planleggingen og slutter med at gjesten er på hotellet. Qondor gir både oss og kunden wow-faktoren!"

JESPER HYSEUS (CEO)

4. Én sannhet vs flere versjoner

Når man organiserer og selger møter og arrangement er det ofte mange endringer underveis i planleggingen. Etter man har akseptert det opprinnelige tilbudet kan det være at man gjør endringer som krever en ny godkjenning av kunden, denne skjer gjerne på mail eller telefon, spesielt når datoen nærmer seg. Når man bruker PDFer er det ikke rett frem å endre på dokumentet når det kommer endringer. Det kan være at PDFen også er digitalt signert, slik at den faktisk ikke kan endres uten å påvirke integriteten til filen. Resultatet er at man må sende en oppdatert kontrakt som må signeres, eller kanskje kun en bekreftelse på selve endringen. Ved mange endringer ender det opp i enten mange oppstykkede bekreftelser eller mange versjoner av kontrakten.

Ved å bruke Qondor sine interaktive tilbud, vil enhver endring som gjøres hele tiden reflekteres online i prosjektets nettside slik at kunden kan se (og evt. akseptere alle endringer). Både kunden og selger har til enhver tid én sannhet å forholde seg til.

5. Se om kunden har sett tilbudet, og når

PDF dokumenter har ikke noe innebygget system for å vise avsenderen at tilbudet er åpnet. Når man selger møter og arrangement er det ekstremt viktig å være sikker på at kunden faktisk ser både tilbudet og endringene som blir gjort. Er det tidskritiske avgjørelser som må tas, er det viktig at kunden får dem med seg.

I Qondor kan man gi tilbakemeldinger direkte på rett sted på innholdet i tilbudet, og kommunikasjonen lagres slik at dialogen ivaretas. I tillegg får man se når kunden åpnet tilbudet, slik at man er sikker på at kunden får anledning til å ta stilling før eksempelvis tilbudet på flyreisen utløper.

6. Rapportering og innsikt

Når du bruker PDF tilbud, er det ingen gode måter å hente ut statistikk på hva kunden faktisk kjøper. Du mister faktisk svært verdifull informasjon om hva kundene kjøper, hvilke kunder kjøper hvilke produkter, hvilke mersalgsprodukter er mest effektive osv.

Med Qondor sine interaktive tilbud får du statistikken tilgjengelig samtidig som du lager tilbudet. Du kan se hvilke produkter kundene er mest interessert i, hvilke leverandører som gir størst marginer, hvilke kundegrupper drar til hvilke destinasjoner, hvilke hotellkjeder er mest brukt +++. Mulighetene er ubegrenset.

Oppsummering

Vi har nå gått gjennom 6 grunner til at interaktive tilbud vil øke salget:

Større fleksibilitet på visning av produkter og tjenester, som automatisk oppdaterer seg

De ser flotte ut og sikrer konsistent bruk av merkevaren din

De gir kunden en super og moderne kjøpsopplevelse

De gir selger og kunde én sannhet å forholde seg til

De gir deg mulighet for å se om og når kunden har åpnet tilbudet

De gir ubegrensede rapporteringsmuligheter, nøkkeldata og innsikt

Få et eksempeltilbud

Ønsker du å se hvordan det fungerer i praksis? Vi lager et kostnadsfritt eksempeltilbud til deg slik at du kan se hvordan din bedrift sine tilbud kan bli i Qondor.

Supert, vi sender deg et eksempel!
Ooops, noe gikk galt. Prøv gjerne chatten istedet.